Serc

Touristische Attracties Amsterdam

De Kookfabriek

De Kookfabriek onderscheidt zich van andere kookstudio’s door haar omvang met 16 kookeilanden in een ruimte plus twee kookeilanden in een intiemere setting. Daarnaast biedt De Kookfabriek met gemak plaats aan groepen voor 200 - 250 personen. (MEER)

Forteiland Pampus

Het eiland Pampus ligt in het IJ, staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. U kunt er heerlijk dwalen door de gangen van het fort, maar ook genieten van het bijzondere uitzicht vanaf het terras.
Meer info over Forteiland Pampus

Madame Tussauds

Ontmoet wereldberoemde sterren in de A-list party en de verschillende wereldleiders en poseer met de King of pop Michael Jackson. Vervolg de route langs het beroemde ronde raam en loop een stukje op de catwalk samen met de mooiste topmodellen.
Meer over Madame Tussauds

Amsterdam Dungeon

The Amsterdam Dungeon brengt 500 jaar duistere geschiedenis in 11 shows met 7 acteurs in 1 huiveringwekkende belevenis tot leven. Overleef jij de verschrikkelijke Pest? Of een rechtzaak van de Spaanse Inquisitie? Kom erachter in The Amsterdam Dungeon, de favoriete familie attractie van Amsterdam.
Meer over The Amsterdam Dungeon

Gassan Diamonds

Bezoek Gassan Diamonds en koop diamanten voor jezelf of voor iemand die je lief is. Gassan Diamonds biedt een indrukwekkend assortiment. Goudsmeden kunnen een diamant direct zetten. Ook kun je een keuze maken uit de felbegeerde juwelencollectie. (MEER)

Hortus Botanicus

De tuin en kassen bieden onderdak aan planten uit maar liefst zes verschillende klimaten. Er staan vele monumentale bomen, waaronder de Quercus x turnerii, Ginkgo's, een Anna Paulowna en de oudste boomhazelaar van Nederland. De tuin is zeer gevarieerd met een vijverpartij, een kruidentuin met geneeskrachtige planten die 300 jaar geleden al in de Hortus groeiden, het halfrond naar 17e-eeuws voorbeeld, heesters en een rosarium. (MEER) 

Het huis met de Neuzen

Op Singel 116 staat sinds 1752 het Huis met de Neuzen: de top van de halsgevel wordt gesierd door drie mannenhoofden, ieder voorzien van een geweldig forse neus.
Meer info over het Huis met de Neuzen

Lovers Powerzone

Wie hier komt lasergamen wordt onder vuur genomen in een wel heel mysterieuze omgeving. In de Area 51 kunnen de gamers zich gereed maken voor vertrek. Hoor jij bij de goede club of bij de slechte? Het geluid van de underground versterkt de beleving. Door kieren, gaten en poorten wordt je beschoten. Achter muren en objecten zoek je dekking.
Meer info over Lovers Powerzone

VOC Schip

Op deze replica kom je te weten hoe het leven en werken was op een schip uit die tijd. Hoe lang duurde de reis op een VOC-schip naar Azië? Sliepen de scheepsjongens in dezelfde ruimte als de schipper? En wat aten ze eigenlijk onderweg? Het VOC schip is aangemeerd bij het Scheepvaartmuseum.
Meer over het VOC Schip

Ajax Experience

In iets meer dan een uur beleef je hoe Ajax-helden worden geboren. De Ajax Experience is een verrassende interactieve beleving die je onderdompelt in de Ajax filosofie. Speciale aandacht is besteed aan het spelenderwijs ervaren hoe Ajax al meer dan 100 jaar in staat is wereldberoemde voetbalhelden voort te brengen. (MEER)

Heineken Experience

Ontdek als Heineken flesje de snelheid van een bottellijn. Test je kennis van het brouwproces, geniet van een goed glas Heineken bier en ervaar dat Heineken meer is dan kwaliteitsbier - een brouwerij met respect voor mensen, samenleving en milieu. (MEER)

House of Bols

House of Bols neemt bezoekers mee op een spectaculaire reis door de “Wereld van smaak”. In de Hall of Taste en Genever Room worden alle zintuigen geprikkeld en ontdekt men zelf de geheimen van de 36 Bols likeuren en Bols Genever. (MEER)

De Ontdekhoek

De Ontdekhoek is een grote werkplaats waar kinderen van 4 tot 14 jaar proefjes kunnen doen. Ze kunnen zelf aan de slag en vervelen zich geen seconde. Ontdek hoe je met zware keien snelstromend water tegenhoudt, van een aardappel chips maakt, foto's in een donkere kamer ontwikkelt, snelle zeilbootjes knutselt en heerlijk ruikende zeepjes maakt.
Meer info over de Ontdekhoek

Het smalste huis

Het smalste huis van Europa is wél in Amsterdam te vinden. Op nummer 22 in de Oude Hoogstraat staat een piepklein huisje met een typisch Amsterdamse klokgevel. De gevel is slechts 2.02 meter breed. Het huis zelf is zes meter diep.
Meer over het smalste huis 

XtraCold Icebar

Zoals de naam al suggereert is alles in de Icebar gemaakt van ijs. De muren, de bar, de stoelen en zelfs de shot- en bierglazen waar je uit drinkt zijn van ijs. In totaal is er bijna 35 ton aan ijs gebruikt om het interieur van de Icebar vorm te geven.
Meer over de XtraCold Icebar